fbpx
You are now visiting Danish Cultural Institute in Türkiye.  See where else we work Created with Sketch.
28 · 09 · 2023

Dansk Kulturinstitut Tyrkiet søger en praktikant til foråret 2024

Interesserer du dig for kunst, kultur og ikke mindst Tyrkiet, så har vi den oplagte praktikplads ledig. Vores Tyrkiet-afdeling har masser af spændende kulturprojekter og events i støbeskeen. Vil du være en del af holdet, så er det nu, du skal søge! 

 

Vi søger en universitetsstuderende, der ønsker praktisk erfaring indenfor projektledelse og international kulturudveksling. Lige nu er der masser af nye projekter på tegnebrættet. 

 

Til dagligt vil du blive en del af et lille team, der holder til på Dansk Kulturinstituts hovedkontor i København. Vi er en uhøjtidelig arbejdsplads med højt til loftet. Sparring, dialog og godt kollegaskab er i højsæde! Vi har en masse opgaver klar – men der er altid mulighed for at præge din praktiktid hos os – alt efter hvilke kompetencer og interesseområder du har. Vi lover, at det ikke bliver kedeligt. 

 

Vores Tyrkiet-afdeling består af landechef Füsun Eriksen, en studentermedhjælper, en praktikant samt en freelance projektassistent i Tyrkiet. Vi håber, at du vil med på holdet! 

Dine opgaver 

Vi arbejder altid tæt sammen i Tyrkiet-afdelingen, så man er aldrig alene om ansvaret. Typiske opgaver vil være: 

 • Research 
 • Udvikling af projektbeskrivelser og udarbejdelse af fondssøgninger 
 • Fundraising- og forretningsudviklingsopgaver 
 • Udvikling og planlægning af arrangementer 
 • PR, marketing og SoMe 
 • Ad hoc kontoropgaver  
Hvem er du? 

Vi ser gerne, at du kan sige ja til følgende: 

 • Du studerer på en relevant videregående uddannelse (eksempelvis interkulturelle studier, kommunikation, kunsthistorie, moderne kultur o. lign.) 
 • Du er god til at kommunikere på dansk og engelsk – både skrift og tale 
 • Du har et udpræget kendskab til Tyrkiet og tyrkisk 
 • Du kan arbejde selvstændigt 
 • Du har et godt overblik 
 • Du besidder den alsidighed, det kræver at være del af en lille arbejdsplads 
 • Du har interesse/viden inden for kulturområdet og/el. internationalt samarbejde 
Hvad får du ud af praktikken? 

Gennem en praktikperiode hos Dansk Kulturinstitut bliver dine kompetencer bragt i spil i praksis, og du får god indsigt i internationalt kultursamarbejde og udvekslinger. 

 

Yderligere får du indblik i arbejdsgangene i en international organisation og en berøringsflade med et stort netværk af aktører – fra kunstnere til NGO’er og offentlige myndigheder. 

 

Som praktikant i vores Tyrkiet-afdeling kommer du til at få erfaring med en bred palette af administrative opgaver, der knytter sig til at udvikle og gennemføre kulturprojekter i Tyrkiet. 

Hvem er vi? 

Dansk Kulturinstitut har siden 1940 arbejdet internationalt med udvikling af kultur- og samfundsrelaterede projekter. Via kunst og kultur ønsker vi at fremme interkulturel dialog og forståelse på tværs af grænser. Det er vores vision at vise, at udveksling af kunst, kultur og viden kan bidrage til håndteringen af globale udfordringer og være med til at styrke FN’s Verdensmål. Vi har afdelinger i bl.a. Brasilien, Kina, Letland og Tyrkiet (med base i København), et ungdomshus i Ukraine og aktiviteter i de østlige nabolande via Den Ny Demokratifond. Læs mere på www.danishculture.com eller følg os på FacebookInstagram eller LinkedIn.
 

Vilkår og praktikperiode 

Praktikperioden er typisk på seks måneder med start omkring den 1. februar 2024, alt afhængig af den enkeltes studieordning og universitetskrav. Varighed og arbejdstid aftales med din praktikvært og justeres i forhold til rapportskrivning/deltagelse i fag eller lign. 

 

Det er muligt for vores praktikanter at aftale et fleksibelt praktikophold og sideløbende have tid til at tage fag på universitetet.

 

I forbindelse med rejser til udlandet, er praktikanten selv ansvarlig for nødvendige forsikringer, vaccinationer, bolig m.m. Dansk Kulturinstitut er behjælpelig med visum. 

 

Praktikopholdet er ulønnet. 

Har du spørgsmål? 

Du er velkommen til at kontakte landechef Füsun Eriksen på (fe@danishculture.com ) 

 

Læs mere på: www.danishcultureturkiye.com eller følg os på Facebook og Instagram. 

Sådan ansøger du 

Motiveret ansøgning, CV samt dokumentation for uddannelse skal sendes direkte pr. mail til landechef Füsun Eriksen: fe@danishculture.com  

 

Send din ansøgning hurtigst muligt og senest søndag d. 1. november. Bemærk, at vi kalder løbende til samtale og forbeholder os retten til at ansætte, hvis den rette kandidat dukker op. 

 

Vi opfordrer alle uanset personlig og faglig baggrund til at ansøge.